Uniunea Europeana Guvernul Romaniei MADR Leader APDRP PNDR Image Map

-->

Comuna Şişeşti este aşezată în partea central-vestică a judeţului Maramureş, în partea de est a depresiunii Baia Mare, făcând trecerea spre zona munţilor Gutâi. Comuna Şişeşti are în componenţă şapte sate : Şişeşti, Negreia, Dăneşti, Bontăieni, Şurdeşti, Cetăţele, Plopiş.

Localitatea este situată de-a lungul drumului judeţean 184 ce leagă oraşul Baia-Sprie de Cavnic şi, mai departe, cu Depresiunea Maramureşului şi Depresiunea Copalnic.

Suprafața comunei este de 9002 ha, din care intravilan 1282,56 ha, iar extravilan 7719,44 ha.

Teritoriul administrativ al comunei este orientat pe direcţia nord-est având ca vecini: în nord oraşul Baia Sprie, comunele Deseşti, Ocna Șugatag, la est oraşul Cavnic; în sud-est comuna Cerneşti, în sud comuna Copalnic-Mănăştur iar în vest comuna Dumbrăviţa. Faţă de Baia Mare, reşedinţa judeţului, se află la o distanţă de 15 km.

Economia comunei Șișești este de tip tradițional, bazându-se cu preponderență pe agricultură, în special pomicultură, creșterea animalelor și agroturism.

Remarcabil prin frumusețea și varietatea peisajului, Șișeștiul este o localitate păstrătoare a unor valori tradiţionale, culturale, etnografice şi folclorice, mândrindu-se în întreaga lume cu biserici de lemn, monumente de arhitectură și memoriale cu valoare de patrimoniu național și mondial.  Mai mult, peisajele unice liniştesc privirea trecătorului îndemnându-l la drumeţie și, de ce nu, la revenirea pe aceste meleaguri ori de câte ori este posibil.

COMENTARII

NOTIFICARI

Pentru informaţii despre alte Programe desfăşurate sub egida Uniunii Europene în România, cât şi pentru informaţii detaliate privind procesul de aderare al României la Uniunea Europeană, puteţă să vizitaţi pagina de internet a Reprezentanţei Comisiei Europene în România

Acest site nu reprezintă poziţia oficială a Comisiei Europene. Întrega responsabilitate referitoare la corectitudinea şi coerenţa acestor informaţii aparţine persoanelor care au iniţiat pagina web

Toate informaţiile, privind Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, furnizate în această pagină sunt distribuite GRATUIT şi nu sunt destinate comercializării

DATE CONTACT

Şişeşti, str. Principală, nr.430, cod poştal 437325
0262.298.001
0262.298.000
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Top