Uniunea Europeana Guvernul Romaniei MADR Leader APDRP PNDR Image Map

-->

Serbarea lenker-ului – Cavnic: Un week-end la începutul lunii martie este dedicat concursurilor desfăşurate pe tema sporturilor de iarnă, muzicii şi dansului. 

Armonii de primăvară – Vişeul de Sus: Festival popular şi de literatură, cu o tradiţie de aproape 30 de ani. 

Ruptul Sterpelor, numit şi Sâmbra oilor: Veche tradiţie, prezentă în toate satele din Maramureş. La începutul lui mai, oile sunt grupate în turme şi trimise la stână în munţi, pentru toată vara. Oile fertile sunt separate de cele sterpe ; laptele este cântărit pentru a se stabili cantitatea produselor zilnice care trebuie dată proprietarilor. De aceea această tradiţie se mai numeşte Mulsul măsurii sau Măsurişul laptelui. 

Sânziene: Pe 24 iunie se celebrează solstiţiul de vară.  

Festivalul international de nunti –Vadu Izei: La începutul lui iunie; un festival important, care prezintă costumele populare tradiţionale de nuntă, costume populare, dansuri şi cântece. 

Sus pe Valea Vaserului – Vişeu de Sus: La începutul lui august, un festival dedicate minorităţii germane, numiţi ţipţeri, din Vişeu şi din Valea Vaser. 

Toamna Băimăreană – Baia Mare: La sfârşitul lunii septembrie – începutul lunii octombrie, când castanele sunt mature, se sărbătoreşte simbolul oraşului Baia Mare. 

Hramul bisericilor de lemn din Deseşti şi Poienile Izei – Deseşti, Poienile Izei: Pe 14 octombrie se sărbătoreşte Sf. Parascheva, patroana celor două vechi biserici din lemn. 

Festivalul Obiceiurilor de Iarnă – Târgu Lăpuş: Festival folcloric cu tradiţii de iarnă în Lăpuş şi Chioar; paradă de costume populare, performanţe tradiţionale tipice Crăciunului şi Anului Nou. 

Festivalul datinilor de iarnă “Marmaţia” – Sighetu Marmaţiei: Un festival vechi de 40 de ani care sărbătoreşte tradiţiile de iarnă din Maramureş.

 

COMENTARII

NOTIFICARI

Pentru informaţii despre alte Programe desfăşurate sub egida Uniunii Europene în România, cât şi pentru informaţii detaliate privind procesul de aderare al României la Uniunea Europeană, puteţă să vizitaţi pagina de internet a Reprezentanţei Comisiei Europene în România

Acest site nu reprezintă poziţia oficială a Comisiei Europene. Întrega responsabilitate referitoare la corectitudinea şi coerenţa acestor informaţii aparţine persoanelor care au iniţiat pagina web

Toate informaţiile, privind Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, furnizate în această pagină sunt distribuite GRATUIT şi nu sunt destinate comercializării

DATE CONTACT

Şişeşti, str. Principală, nr.430, cod poştal 437325
0262.298.001
0262.298.000
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Top